Ta stilling til organdonasjon

Stort sett vil vi heller tenke på livet enn på døden, særlig på den brå, uventa døden. Brå død er noe som rammer andre, noe vi ser i overskriftene når vi åpner nettavisene, noe vi hører om. Når brå død rammer ubehagelig nær oss legger vi armene om våre kjære og priser oss lykkelige for at det ikke var oss, ikke denne gangen heller.

Likevel vil jeg oppfordre dere til å gi nettopp den brå, uventa døden noen tanker – tilstrekkelig mange tanker til å ta stilling til spørsmålet om organdonasjon. Hvis døden skulle ramme nettopp deg i morgen, neste uke eller om tre måndeder, hva ønsker du at dine pårørende skal svare hvis de blir spurt om dine organer kan doneres til andre? En donor kan redde flere liv. Vi har alle syv organer å gi bort; hjerte, to lunger, to nyrer, lever og bukspyttkjertel. Dette er et spørsmål det er viktig å ta stilling til mens vi enda lever i vår normale, friske hverdag. Tenk over det. Snakk med dine kjære om det.

Kanskje er det nettopp du som får spørsmålet, en dag der din verden er i ferd med å rase sammen. Kanskje er det nettopp ditt "ja" som kan la et annet menneske bygge opp igjen sin verden. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Skriblerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s