Oktober er horseshowtid

Søttende oktober i fjor, trøtt helt inn i margen etter både papirarbeid og stallvakter sto jeg i skarp oktobermorgenluft og kasta et siste blikk på hester og folk utenfor Telenor Arena før jeg vendte nesa hjemover.

Hestelukt og høstluft ved Telenor Arena

Nå er det den tida på året igjen. For noen av oss er det å være «backstage» under Oslo Horse Show et høsttegn like sikkert som gulnende blader, is på frontrutene og hester som røyter. Ved siste telling kom jeg til at det er mitt fjortende år som frivillig i stallene nå. Jeg var med mens hestene enda var stallet opp inne i Oslo Spektrum. Jeg var med da først noen, så alle hestene ble satt i teltstaller ute i Vaterlandsparken, og jeg var med da KOHS flytta ut til Fornebu. Det var med stort vemod jeg vinka farvel til Spektrum, å ha et så stort hestesportarrangement i hjertet av Oslo har sin klare sjarm, likevel kan jeg ikke si meg annet enn fornøyd etter flyttinga ut til Fornebu. Hestene har det bedre der.

Det er noe eget ved å jobbe i kulissene. For meg har det å delta på et så stort stevne aldri vært noen drøm, jeg begynner å svette litt bare ved tanken på at så mange mennesker skulle sett på meg ri. Det er heller ikke så voldsomt mye av selve stevnet jeg rekker å få sett – hvis ønsket mitt var å få sett mest mulig av sport og show hadde jeg hatt mer igjen for å kjøpe en gjennomgangsbillett. For meg ligger opplevelsen i å være med på å få arrangementet til å gå som det skal. Det er enormt mange hender som tar i, mange flotte mennesker som gjør små og store jobber, for å få et så stort arrangement i havn. Den gjengen er jeg glad for å være en del av.

En skimmel ser ut av boksen

En nattaktiv skimmel satte pris på en liten prat

I år blir det bare en liten smak av KOHS på meg. Tidligere har jeg jobba i hestebransjer og lett kunnet få fri for å leke med hestevenner ei uke i oktober, men som naturfaglærer er ikke det like lett å gjennomføre. Et par nattevakter har jeg likevel funnet tid til, de nettene gleder jeg meg til. (Men altså, værguder, jeg bestiller oppholdsvær! Kalde, klare oktobernetter er fint. Regnvær … not so much) I morgen på denne tida er jeg kanskje ute på en runde rundt i stallene.

Jeg gleder meg.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Hesteprat, Skriblerier

One response to “Oktober er horseshowtid

  1. Jeg kommer i veldig god stemning når jeg tenker på Oslo Horse Show. Har mange gode minner av turer dit. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s