Besett av kroppen min

(Teksten er skrevet av en elev på VG1. Den er en blant flere elevtekster jeg har fått lov til å dele nå fram mot jul. Hyggelige kommentarer mottas med takk!)

Besett av kroppen min er en dokumentar om britiske gutter som er veldig opptatt av seg selv og kroppen sin. De bruker flere timer på badet for å se helt perfekt ut. De bruker flere timer enn en normal tenåringsjente bruker. Disse karene kan stå oppi mot 3 timer på badet og går ikke ut av badet før alt ser perfekt ut. De bruker også en god del tid på å ta bilder av seg selv. Med mange ord. De tar så mange bilder av seg selv at de nesten ikke har ledig plass på minnebrikka. De trener også, alt for å bli overhodet perfekt nok. Men er det sant at du blir helt perfekt ved å bruke minst 3 timer på badet, ta tusenvis av bilder av seg selv og trene mye?

Det er jo helt sjukt at menn bruker over 30% mer tid på badet enn oss damer. Normalt ville de fleste jenter og damer kan bruke bortimot 1 time på badet og menn bruker 20 min på badet. Samtidig bruker de flere tusen kroner på dyre sminkeprodukter og har over tusen sminkeprodukter fra før av.  De bruker flere timer på treningssenter for å få musklene større, bruker penger på å få stylet håret hos frisøren og de tar tan. Og selv om de bruker såpass lang tid på å se helt perfekt ut vil de få mest oppmerksomhet.

16 år gamle Duncan bor i Skottland sammen med foreldrene sine. Helt siden han var liten har han drømt om å bli muskuløs. Han begynte allerede som 13åring da han tok pappas verktøykasser og brukte dem til å pumpe muskler. Han drømmer om å bli akkurat sånn som idolet hans Arnold Schwarzenegger. Han ble mobbet hver dag for å være like tynn som en stivpinne. Han begynte å spise mer og mer. Etter at han begynte å spise mer og mer så folk annerledes på han. Han skulle være med i sin første bodybuilder konkurranse. Men dersom han skulle være med og vinne måtte han ofre seg for det.

Jinade er populær på instagram og har over 15000 følgere. Når han først poster et bilde av seg selv forventer han flere tusenvis av likes. Han forventer rundt 700-800 likes. Hvis han ikke får det han forventer av følgerne hans blir han utrolig fort irritert og får en veldig dårlig følelse. Han mener det at hvis man får tusenvis av likes på et bilde er på vei til perfeksjon. «Trenger du en grunn, smil og lag trutmunn» sa han i det han tok mange bilder av han og venninnen hans.

Disse britiske mennene bruker sminkeprodukter som selv tenåringsjenter bruker. Og de bruker tusenvis av penger på sminke. De sier til og med selv at de kan bruke bortimot en dag på å se helt perfekt ut. De fleste gutta er opptatt av åssen de ser ut i annsiktet og hva slags klær de bruker. Noen av dem bruker meste av tiden på negler, fikse håret, øyenbryn, foundation, concealer, rouge, pusse tenner og bleike tennene. De er også forferdelig opptatt av å matche klærne de har på seg. Buksa skal matche til overdelen. Og overdelen skal matche med skovalg.

Men gjennom dokumentarepisoden jeg akkurat har sett vil jeg si at de også har en sårende side bak. Alle forteller om historien sin. De har vært gjennom mye og dette tar veldig mye tid. Et menneske vil aldri se perfekt ut, ingen er perfekte. Flere tusenvis av likes gjør deg ikke mer perfekt.  Du må jobbe for å komme til toppen, og du kan se bra ut uten at du skal være så opptatt av åssen man ser ut. Vær som du er, og det er bra nok.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s