Bloggarkiv

Takknemlighet i oppkastsykens tid

Som småbarnsforelder er det nå en gang mitt lodd i livet å bli kasta opp på i blant. I dag er en sånn dag. Når jeg snur meg mot sofaen ser jeg en liten, sovende kropp som ligger dandert på et frottéhåndkle oppå en vaskbar overmadrass. Både han og jeg har vært gjennom dusjen, sengetøyvask nr #2 i dag er snart i gang. Oppkastsyke er jo ikke akkurat noen höjdare, særlig ikke når den som er syk er for liten til å si i fra/komme seg til do selv, likevel greier jeg ikke å finne den sedvanlige «å nei, jeg må tørke spy»-selvmedlidenheten i dag. Jeg tror jeg har det for bra til å bli sur!

Jeg kan jo:

  • Dusje oss begge etter at han spydde utover oss begge under amming (Note to self: Ikke mer fast føde i dag)
  • La vaskemaskina surre og gå med all klesvasken vi produserer en sånn dag
  • Hente reine klær og reint sengetøy i en skuff
  • Spørre pent om hjelp til å få ordna for den hvite hesten – og få det
  • Fyre i ovnen og se «Bones» i sofaen mens jeg ammer den lille syke i søvn

Oppkast er noe alle småbarnsforeldre må forholde seg til innimellom. Denne første desemberdagen er jeg takknemmlig fordi jeg forholder meg til det her og .

Reklamer

Legg igjen en kommentar

2013/12/01 · 13:38

Den kvinnelige trafikanten?

Det var nok bare flaks som gjorde at en mannlig bilfører slapp fra dette uten alvorlige skader.

Politidistriktet fikk melding fra AMK om en utforkjøring ved R…i S…
Da hadde en ambulanse rykket ut for å ta hånd om den mannlige sjåføren.

Synes du sitatet over ser rart ut? Det synes i alle fall jeg. Det hadde holdt lenge å skrive “sjåføren”. Journalisten bak denne nyhetssaken, derimot, bør ikke synes at det er unødvendig å påpeke at min fiktive sjåfør er mann, all den tid han syntes det er nødvendig å skrive “kvinnelig sjåfør”.

Forøvrig kan jeg meddele at jeg, kollektivtrafikanten og fotgjengeren, fikk følgende pep talk av femåringen min her om dagen: «Du mamma, du kan lære å kjøre bil du også! Du kan lære å kjøre på glatt vei, og i vanskelige svinger og all ting. Tenk, da kan du kjøre selv til stallen, mamma!»

Legg igjen en kommentar

2013/03/03 · 20:28

Menn uten … hjerne? IQ? EQ?

Her i huset sier vi gjerne at idiotene er normalfordelt, eller siterer Lars Monsen som skal ha sagt om bjørner at «en av hundre er en drittsekk». Vi er i det hele tatt ganske enige om at det finnes bedre og dårligere eksemplarer av arten Homo sapiens av begge kjønn og over alt. Men. Det er en type drittsekkatferd som er ytterst kjønnsspesifikk: Trakassering av kvinner som våger å uttrykke seg klart og tydelig i det offentlige rom, særlig (men ikke utelukkende) om feminist- og/eller innvandringsspørsmål. Det finnes tydeligvis overraskende mange menn som fremdeles mener at kvinner skal tie i forsamlingen – og at det er helt legitimt å bruke et krenkende, skremmende språk for å sette disse kvinnene på plass. Hvis du har sett «Män som näthatar kvinnor» på svensk tv i kveld, eller er ei kvinne som uttaler deg nettopp om likestilling og denslags i det offentlige rom, vet du hva jeg snakker om. Hvis du ikke vet det, kan du søke opp et eller annet nedsettende begrep om kvinners kjønnsorgan eller seksualitet med «feminist-» eller «muslim» som prefiks. «Feministfitte» eller «muslimhore» burde fungere.

Hva ER det med disse mennene? Siden jeg er fullstendig klar over at både kvinner og menn kommer fra Tellus, kan jeg ikke bortforklare truslene med at menn er fra Mars og derfor skrudd sammen helt annerledes enn jeg. Ikke har evolusjonen gjort oss så forbanna forskjellige heller. Dessuten kjenner jeg alt for mange bra mannfolk til å tro at menn er sånn. Så hva er det disse undermålerne mangler? Hjerne må de jo ha. Kroppen fungerer dårlig uten. IQ, derimot … Den unge mannen «uppdrag granskning.» intervjua fordi han hadde skrevet krenkende kommentarer, sa at folk må tenke på hva de skriver på nettet slik at det de skriver ikke provoserer.

 

Eh. Ja.

Legg igjen en kommentar

2013/02/06 · 23:35